Monday, April 1, 2013

Melville's Craft Lager Strawberry


Melville's Craft Lager Strawberry (Innis & Gunn). pdl 0,275 l. alc 4,1% liigimääratlus: puuviljaõlu.

Väga eriskummaline on see komplektike. Esiteks pole Gambrinus varem kohanud puuviljast laagerõlut (see on ikka eelkõige lambicute rida). Teiseks on tegu väga haruldlase mõõduga (tavaliselt 0,33, harvem 0,25 l). Aga silt on õllel kaunis, väärikalt kunstipärane, rõhutades selles, et tegu on käsitööndusliku õllega.


Hallikas-kreemikas vaht täidab hoogsal kallamisel pool kannu, muutudes minutikesega suuremullisek, kuid jäädes siiski püsima ... hea märk! Õlle värvus - udusevõitu tumeoranzh.

Pisut ülekarboniseeritud lõhnast aidub maasikat üsna vähekese, kuid üldine lõhnapilt on mõnusapoolne, väga värske vee järgi aimduv.

Esmamekk on magushapu, limonaadilik. Keskmaitses tuleb lisaks juba ka linnaselisemat ja mesist mekki. Lõppmaitse on mesine ja samas vaigune, järelmekis tuleb ka pisuke humalavärskus esile.

Keskmise kehaga, magushapu buketiga veidi kleepjas rüübe. Laagerõlle kohta on see tulemus väga veider, aga üldse mitte halvas mõttes. Dessertõlleks sobiks ta ehk küll, kuigi sel juhul võiks ta pisut tihkem olla.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment