Wednesday, April 3, 2013

Saku Koduõlu


IMG_3895Saku Koduõlu (Saku). pdl 0,5 l. alc. 4,8%. liigimääratlus: traditsiooniline eil.

Disain on rõhutatult lihtne - ei mingeid värvilisi korke ega särvaid silte, kodukootud olemisega on see välimus. Selle stiilipuhtuse ja pruulmeistri pöördumise eest võib toodet vaid kiita.


Valge kreemjalt tihe vaht täidab alguses pool klaasi, ilmutades märkimisväärset püsivust. Õlle värvus - uduselt tumedam pruuni varjundiga oranž. Aroom mõjub tõepoolest koduõlleselt, kergelt hapukalt ja linnaseliseliselt/maltoosaselt.

Esmamaitse mõjub esmalt magusalt, kuid muutub siis kiirelt pärmiselt hapukaks. Keskmaitses toorevõitu linnasemekk, hapukas ja leivane / taignane. Lõppmaitse tugevalt maltoosane, magushapu ja pärmisoe. Järelmaitse mõjub puuviljaselt, viinamarjade ja datlite mekiga.

Kerge kehaga, keskmiselt karboniseeritud hapukas-magus ja omamoodi pretensioonikas rüübe. Rõõmu teeb, et tegu esiteks äratuntavalt eiliga, teiseks tõepoolest koduse mekiga, nii et Saku pruulmeistrid on seekord oma sõna pidanud. Kuna on tegu üsna Sakule mitteomase tootega, siis mõni sõna veel - tegu meenutab väga oma maitselt La Mans'i ... lausa häirivalt sarnane. Välimuse eest võib anda kõrgeid punkte, sh vahu ja õlle värvuse eest. Maitse on aga enamikule Saku tarbijatele üsna mitteomane, mistõttu võib oletada, et kaua see valikus ei püsi. Gambrinus aga tunnistab, et on üsna rahul!
------
pilt siit

1 comment:

  1. Ilmselt ma lähen sellega rämedalt vastuvoolu, aga ma tunnistan häbenemata et mulle maitses. Ma olen täpselt selliseid koduõlusid joonud küll ja küll. Igatahes on kahju kui see müügilt kaob, nagu üleüldise sõimulaviini taustal pole just teab mis raske ennustajat mängida.

    ReplyDelete