Thursday, April 11, 2013

Mikkeller Funky (e)★ (Chardonnay Edition)


Mikkeller Funky (e)★ (Chardonnay Edition) (Mikkeller). pdl 0,375 l. alc 9,39%. liigimääratlus: metsik eil, mis on laagerdatud Chardonnay (valge vein) vaadis. Metsik värk, kas pole ... ja selle silt on sama psühhedeelne nagu joogi idee :) Kuigi, ega veinise õlle veinivaadis laagerdamine pole väga uus mõte ... kui tuletada meelde kasvõi Bourgogne de Flandres või Corsendonk Grandk Cru või ... aga vahva ja erakordne ikkagi!

Disain, nagu öeldud, on jaburapoolne - võtab silme eest kirjuks. Vähene õrnkreemikas vaht on väga püsiv. Õlle värvus - rabarberipunane ja hägune.

Aroom mõjub VÄGA happeliselt, esimese hooga ei eristagi midagi muud peale veiniste ja veiniäädikaste nootide. Pikem seismise järel hakkab eristuma ka parkainete lõhna, tammetünnile omast tihkust ... ja veel midagi samblalikku.


Esmamekk mõjub samamoodi happeliselt, kuid mitte nii teravalt, pigem vürtsikalt. Kesmaitse on loomulikult happelise, lausa äädikalise põhitooniga, kuid sellesse seguneb midagi ... veidi ümaramat vaarikalikku ja kirsilikku. Lõppmaitse on üllatav, kergelt kakao ja või ja seisnud naha ja ... ja ... no ei teagi, kas tammetünnilikku leiab siit? Igatahes parkiv ja kare, raskepärane ja samas hurmav on see segu. Järelmaitses tuleb kohale jällegi midagi metsalikku, lausa seenemetsa sambla ja niiskuse, kergelt vaigu ja puukoore järgi lõhnavat.

Keskmise kehaga, alla keskmise karboniseeritud, väga keeruka ja mitmekihilise paletiga rüübe. Oi se sobiks hästi nt krevettidega paella kõrvale!
------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment