Friday, July 18, 2014

#500

#500 (Nøgne Ø, Norra) pdl 0,5 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA. Ratebeeri hinnang 99
punkti.

Tootjainfo: "Nothing is like celebrating your own milestones. This is a celebration of our 500th batch of ale. It was brewed with joy and splendor; the brewer wore a suit, and a TV station filmed the event. As a base for this ale, we have elected to play with numbers: 5 hops, 100 IBUs, 10% alcohol by volume. Indeed it is an Imperial India Pale Ale. Big and bold. Great for a celebration!"

Kui te ei lugenud tootjainfot läbi, siis tehke seda!

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, pruulikojale omaselt lihtne silt. Pisut enam kui sõrmepaksune kollakas vahukiht püsib üpriski kaua. Õlle värvus - hämuselt oranžikaskuldne. 

Aroom ... ohsataevanevägijapõrguinglid ... sellesse võib ära armuda!!! Noh juhul kui te olete humalahull. Aga ka lihtsama tegelase võtab see ahhetama - no sellllllline kogus troopikat on siia pudelisse suratud, et paneb tugitooli seljale naalduma ja süüüügavalt sisse hingama ... ja veel ja veel kuni pea ringi käima hakkab. Umbes nii võiks lõhnata elu puuviljavagunis, mille päikeses kuumenenud sisemuses ületavad küpsuse viimast piiri mangod ja melonid, ananassid ja papaiad. 

Esmamekk. Oijeerum. Ohsapoiss. No kohe ei tea kuskohast alustada. Päev otsa puuviljakaste tõstnud kulid istusid lõpuks maha ja korkisid lahti mandariinilikööri, mille otsustasid seekord segada mangomahla ja ananassikonserviga, tilgutades huvi pärast camparit ka sisse. Kujutate ette? Mina ka seni ei kujutanud!

Keskmaitses läheb see troopiline puding suisa hulluks kätte, voltides su keelt kaste tõstma harjunud kätega kokku ja lahti, niristades sinna vahele datlikulda ja meehõbedat. Lõppmaitses läheb asi täiesti pahupidi ära - see kes oli enne vait lõugab nüüd laulda, seltskonna hingeks olnud turjakas ning räbaldunud teksades macholik daame hakkab korraga diivalikult edvistama, loopides kurat teab kust leitud tumelillat suleboad üle õlgade edasi-tagasi. 

Lõppmaitse ei muutu grammi võrragi leebemaks, oh ei! Kastiloopijate esinumber ehk seesama butch-leedi tantsib banaanikastil kankaani, lüües jalahoopidega eemale ilaseks kippuva lõuaga noormehi. Kui kujutada ette hullunud mango ja tiirase seederkäbi ristsugutist, siis see vahib siit klaasist vastu!

Rõõmsalt raske kehaga, vaiguselt kleepja paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga GENIAALSELT KOLOSSAALNE RÜÜBE! Troopikas on vägi ja kui see veel korrutada Siberi seedriga, siis saab kokku midagi nii ogarat, et kõrvad närbuvad ja otsmik tõuseb kuklani ... mitte et ma teaks, mis ma sellega öelda tahan!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment