Wednesday, July 9, 2014

Hitachino Nest XH


Hitachino Nest XH (Kiuchi, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Liigimääratlus: (sake vaadis laagerdunud) belgia kange tume eil. Ratebeeri hinnang 97 punkti.

Tootjainfo: "Strong Belgian Brown Ale matured in distilled Sake barrels.the final Maturation takes place in Shochu casks {distilled sake} for 3 months. Malts: Marris Otter, Munich, Crystal, Chocolate. Hops: Chinook, Styrian Golding"

Väike reljeefkirjadega pudel, sildil pruulikoja tunnus-öökull. Kergelt kollakat karva vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis pole kuigi püsiv. Õlle värvus - pronksjas merevaik. Aroom on mitmekihiline - esmalt kergelt magusakas-ürdine, seejärel muutub aga teravamaks, lausa meditsiiniliseks, kuid seda meeldivalt huvitavas võtmes. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-torkiv. Keskmaitse mõjub väga mahlaselt ja troopiliselt, veinilikult ja vürtsikalt ... lausa silmad lähevad veidi suureks, üritades kogu seda maitse-virvarri ära kaardistada. Mesi ja belgia pärmi vürtsikus, karamell-linnased ja siis see riisiõlle magus teravus. 

Lõppmaitse meenutab juba kärjevaha peal seisnud ürdinastoikat, selline veidralt mõnus kooslus pehmest magusast ja hapukast mõrkjusest. Oi see on üks mõõõõnus rüübe, mille kallal keelt ja pead murda ning sõpradega arutada, et mida paganat siia pudelisse kokku on suratud? Järelmekk on meeveini ja riisiõlle ristsugutis ... see riisimekk, mis odavate õllede puhul nii häiriv on, mõjub siin väga toekalt ja asjakohaselt. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga MEGArüübe! Piisavalt kiiksakas, et tekitada lustakat austust ja võtta veel üks klaas ... või kaks :) Sooviks serveerida koos koduse soolaka juustuga ja vürtskurkidega.
-----------
pilt isetehtud


No comments:

Post a Comment