Thursday, July 24, 2014

Hemel & Aarde Bourbon BA

Hemel & Aarde Bourbon BA (De Molen) pdl 0,33 l. alc 11%vol. Liigimääratlus: "Bourbon Barrel Aged smoked imperial Stout, Limited" nagu ütleb tootja.

Toojainfo: "Indigrients: water;. Munich, brown, chocolate, roasted, bruichladdich and caramel barley malts. premial and sladek (late) hops. yeast (top  brewing) IBU 108"

Lihtne väike pudel, vahakaelus ja tehniline sildike. Poole sentimeetri paksune vahukiht kaob kirmeks, kuid jääb siis püsima. Õlle värvus - no loomulikult kaarnatiivamust.

Aroom! Kõmaki käib vastu nina üks suitsune viskivaat, mille viskajaks on purjus hollandi meremees, kelle pleekinudsinine meremehekuub ja viltutallatud saapad annavad aimu et viimased kolm aastat veetis mees kõrtsides, mitte laevalael. Esimene märksõna on VISKI, siis tuleb suits ja tamm, aga viiiskiii on see peategija.

Esmamekk võtab ägama ... sarrrraks küll, kui õndsalt raske ja kurjama purjus see on! Magus ja suitsune, raske ja ploomine mekk võtab suisa ohmakaks. Keskmaitse veeretab keelel ringi ploomiveini ja kreegimoosi, murakadžemmi ja veab enda järel suitsust kadakaoksa.

Lõppmaitse voldib keele kolmnurgaks ja heidab üleõla otse viskivaati, mille aurud ei taha kuidagi ja kunagi lahkuda. Tammine rohmakas raskus ja alkoholine tiirane pidusus moodustavad kokku ohtliku segu! Järelmaitse prassib koos näkineidude ja Neptuni endaga, proovides kõik täis joota ja siis koos roppude anekdootide võistlus pidada, mis aga ei jõua kunagi kaugemale kui "ükskord said kokku ...." ja siis puhkeb juba räme naer.

RÄMERASKE kehaga, õlijastintja paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-magus-vürtiskas-magus-hapuka buketiga KOLOSSAALNE RÜÜBE!!! Digestiiv kõige paadunumateke gurmaanidele, ülejäänud seltskonnale jääb see lihtsalt arusaamatuks.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment