Thursday, July 3, 2014

Fritzens Kartoffelbier

Fritzens Kartoffelbier (Neuzelle, Saksa) pdl 0,5 l. alc 4,5 %vol. Liigimääratlus: eeee ... köögiviljaõlu? Ratebeeri hinnang 10 punkti.

Tootjainfo: (google tõlke kaudu) "Potato beer is the beer specialty from classic Neuzeller Pilsner and potato Sole - full of beer taste with a delicate potato note. 
You can not get enough of potatoes? Then discover our specialty but among numerous other kartoffeligen surprises in the 1st German Potato Hotel Lüneburg Heath."

Keskmist mõõtu pikakaelaline pudel, sildil suureninaline sõjaväelane ja kiri "300 Jahre Friedrich der Grosse". Helevalge vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kahvatukollane. Aroom on on ... eee ... veider, lisaks väääga mahedale linnasele on siin midagi, mis tõepoolest meenutab kartulikoort või vesist kartuliputru.

Esmamekk on kergeke ja üllatavalt magus. Keskmaitse jääb sama kergeks, aga maitse on tõepoolest üllatav - krõpsakas ja kuivapoolne, kuid samas magus ja pudrulik :) Lõppmaitse on jätkuvalt magus ja veidi suud parkiv. Järelmekk mõjub kuivalt, lausa suud-kuivatavalt ja nüüd juba muruselt humalamõrkjalt.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, magus-mõrkjas-magusa buketiga kuiv ja veider rüübe. Noh, paha ta pole, aga ega teist pudelit ikka ei võtaks küll. Võib-olla oleks paras pakkuda koos kartulivareenikutega.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment