Wednesday, July 30, 2014

#MashTag 2014

#MashTag 2014 (Brewdog, Šoti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Liigimääratlus: imperial red ale. Ratebeeri hinnang 96 punkti!

Tootjainfo: "#Mashtag 2014 - a beer for the people, by the people. The #Mashtag concept is simple. We invited the public to vote on each aspect of the brew, from hops to malt to the special twist and even the label design, and from the thousands of possibilities this presented, the result is an imperial red ale, brewed with copious speciality malts, a global blend of hops, and blood orange, lemon peel and orange peel.
On the nose, there’s a riot of citrus, in many forms, from orange pith to lemon zest, via lime juice and even lemongrass. Fresh, bright resinous notes blend with light toasty malt aromas.
The palate is intense with toffee, with tiny hints of tobacco smoke coming through in little bursts, but the star attraction is an all-out bitter orange avalanche. A slightly psychotic, orange-that-thinks-it’s-a-grapefruit character builds upon and intensifies the hop bitterness, squaring up against the rich sweet malt base. The result is a huge red ale with a drinkable quality you’d expect in a beer half this strength.
65 IBU"

Õlle saamise lugu piltides :)

Lihtne väike pudel, mille sildilt on neetult keeruline aru saada nii õlle nimest kui tootjast ... eriti lollakalt vaimustav on aga kiri sildi allosas "democratic imperial red ale" ... demokraatlikult imperiaalne, my ass :)

Sõrmepaksune kollakas vaht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom paneb lausa turtsatama - no nii veider on see! Nagu tootjainfs kirjas, leiab siit seitset sorti tsitruselisi noote, mis on kokku segatud tumedate rosinate ... ja ka viigimarajadega.

Esmamekk on raskepärane ja keelotsas närelev. Keskmaitse ... sajämejumal, see on võimas ja kummaline ... siin on tumedat karamelli ja rosinakisselli, lagritsat ja koorelikööri. Lõppmaitse paneb lausa kukla judisema ... kuidas seda nüüd siis sõnastada? See mõjub kui kamp purjus lõpuklassi noori, kes on otsustanud vanemate baarikapis leiduvatest napsidest kokteili segada, pikendades jooki rabarberimahlaga. Ja tulemus on kogemata kurjama hea! Mandliliköör ja Cinzano, tilgake kohviliksi ja Lappoonia pohlanestet ... kõik see kokku on paganama põnev! Järelmaitses kuhjub kõik see kraam üksteise otsa sellise intensiivsusega, et ... no ma ei tea, aga miskipärast meenub moonisaiake ja ploomijogurt. Kreebus kui veider ja samas kui mõnus!!

Raskepärase kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õrnalt õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga iiiimelik MEGATASANDI rüübe! Midagi nii juhmakat kokku segada, ja samas mitte lasta sel kõigel vajuda kokku üheks maitsemudruks - see väärib kiitust! TOiduga pole siin midagi peale hakata, nautige ja imestage :)
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment