Tuesday, July 8, 2014

Weihenstephaner Kristall Weissbier

Weihenstephaner Kristall Weissbier (Weihenstephaner, Saksa) pdl 0,5 l. alc 5,4 %vol. Liigimääratlus:
saksa tüüpi nisuõlu. Ratebeeri hinnang 88 punkti.

Tootjainfo: "The source of its pearling, effervescent taste is the secret fermentation process which we have developed especially for our crystal wheat beer. It quenches your thirst like no other beer. With its elegant appearance, it is the speciality of our brewery. Goes well with fish, seafood and light dishes."

Lihtne keskmist kasvu pudel, saksa õllesiltide klassika. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja on ülimalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on meeldivalt kerge, magus-hapukalt sepikuline. 

Esmamekk on kergepoolne ja magusakas. Keskmaitse muutub mõnusalt mitmekihiliseks - alguses tuleb esile hapendatud nisulinnase värskus ja kohe seejärel ilmneb saksa vürtsikas humal oma mõrkja toekusega. Lõppmaitse käänab taas magusamale poolele ja järelmekk on õrnalt sädelevalt vürtsikas-magus.

Kergepoolse kehaga, tugevalt karbonbiseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika, suurepärase maitsetasakaaluga übertasandi rüübe. Oivaline janukustutaja ja kaaslane kanašnitsli või muu kergema kraami kõrvale.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment