Friday, July 11, 2014

Anderson's pilot amber ...

Anderson's pilot amber ...

Tegemist on põneva testiga. Anderson on valmis treinud kaks õlut, mis on oma koostiselt identsed kõiges muus peale pärmi - ühte on pruulitud eil- ja teist laager-tüüpi pärmiga. Eks kaeme siis perra!
------
Anderson's Amber Lager (pilootpruul AC-2)

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Ehkki pudel oli peale kojutoomist päeva jagu saanud rahuneda, purskas kreemikas vaht pudelist kaarega välja, täites pool klaasist ja veel ka jupi lauda. Õlle värvus - tugevalt häguselt tumepruun. Aroomis on hapukat pärmi (ilmselgelt liiga palju), kuid taamal aimdub päris meeldiv puuviljane värskus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse on huvitavalt sepikuline ... kuid pärmi terav maitse varjutab paraku muu ära. Lõppmekk muutub kreemikamaks ja biskviitsemaks, domineeriv on hapukas-mõrkjas kuusevõrse taoline elamus. Järelmekk on pehme ja terav ühekorraga, biskviitjas pehmus ja pärmi terav kribelus.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga rüübe, millest Gambrinus ei saanud paraku õiget sotti.
-------------
Anderson's Amber Ale (Pilootpruul AC-1)

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kreemikas vaht on tihe ja täidab u pool klaasist (pudelisse jäänud pool kogusest ajab endast vahtu visalt üles, kuni ka see hakkab kaelast välja hiilima). Õlle värvus - kirkalt punakaspruun merevaik. Aroom on biskviitjas ja puuviljane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt hapukas. Keskmaitse on ... eee ... hapu ... kohe lausa teravalt hapu ... ja õrnalt pähkline. Lõppmaitse meenutab haput küpseõuna ja maltoosat. Järelmekk on samamoodi hapukas, väikese magus-mõrkja kõrvaltooniga.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseeritud paletiga, hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-hapu buketiga veidravõitu rüübe
-------------
muidu väga heal hobipruulil on selle teo juures midagi kapitaalselt viltu läinud. võrdlusest ei saanud asja. ehk järgmine kord õnnestub paremini. Soovitan mõelda veevõtukoha vahetamise peale.

No comments:

Post a Comment