Wednesday, July 30, 2014

Kõpu koduõlu

Kõpu koduõlu (Hiiu Käsitööõlu / Genika, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Liigimääratlus: hele eil. Ratebeeril koondhinne puudub.

Tootjainfo: "Kõpu koduõlu on lihtsamakoelisem ja humalasem õlu, üsna tavapärane ale (Pale Ale). Tegu on suvise karge õllega, kus teravam humalamaitse domineerib linnaste magususe üle. Õlle kuldne värvus on saavutatud kristalliseeritud linnaste lisamise teel. Õlu on kääritatud Belgia vedelpärmiga. Suvisele õllele iseloomulikult on Kõpu koduõlu janu kustutavalt kuivem ja kergem õlu, millel kanguseks kõigest 4,5%."

Väike lihtne pudel, rõhutatult lihtne silt. Poolesentimeetrine valge vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - õrnalt hägune kuldoranž. Aroomis on kergelt pärmi ja linnaseid, üldpilt on veidi pudruselt magushapu.

Esmamekk on keskmisest sutsu kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on mudrune ja hapukasmõrkjas. Lõppmaitses on selle pruulikoja tüüpiline maitse - hägune, pudrune ja kergelt pärmine ... kuid siiski mitte halb. Järelmekk on juba suhteliselt meeldivalt mõrkjas-magus.

Kogu see mudrune hägusus maitses võiks olla täiesti omal kohal ühe koduõlle kohta, kui see poleks süsteemne, margist marki ja partiist partiisse korduv kala - ilmselt on probleem temperatuurirežiimi hoidmisega (nii hotbreak kui vähem ka coldbreak saavutamisel).

Keskmise kehaga, alakarboniseeritud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga lihtsapoolne joogiõlu.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment