Thursday, July 3, 2014

Pühaste pilootpruul HK1

Pühaste pilootpruul HK1 (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA

Toojainfo: "Linnased: Pilsner, Vienna, Munich. HUmalad: Summit, Nugget, Citra, Mosaic, Magnunm. IBU 100"

Lihtne väike pudel, tehniline sildike. Sõrmepaksune valge vahukiht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom tundub alguses magusakas, kuid siis keerdub rängalt humalaseks, vaiguseks ja üleküpsenud ananassi taoliseks.

Esmamekk on raskepoolne ja magus-vürtsikas. Keskmaitse muudab end aga väga põnevalt kompotiseks - ei saagi aru, kas pigem ananassi- või virsikukonservi taoliseks, tubli valge pipra lisandiga. Lõppmaitse kastab aga keele nii intensiivse ja naudingurohke heleda laava taolise vedeliku sisse, et veab lõuapärad kokku. Siin seguneb muskaat ja ananass, tilgake tšillit ja kumkvaat, pihlakas ja ebaküdoonia. Järelmaitse laseb rullitõmbunud keele veidi lõdvemaks, loputades seda vaigutaolise kadakamarja ja kanarbikumee seguga ... kui sihukese povidloga midagi loputada saab.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kleepja paletiga, magus-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGArüübe, mis võiks olla kraad mahlasem, et olla nauditavam. Praegusel kujul on tegu friigiõllega, mis nõuab enda kõrvale mehist ampsu tumedas õlles hautatud praeliha, et rivis püsida.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment