Thursday, July 31, 2014

Bear Beer

Bear Beer (Viru Õlu, Eesti) pdl 0,5 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: kange hele eil. Ratbeer ei tunne sellist jooki üldse, lähim on 7,5%

Tootjainfo: "Karu on kõige kangem loom. Karuõlled olid esimesed kanged õlle Eestis. Mäletate? Karuõllest räägitakse tänaseni. Miks? Sest karuõlut juuakse tänaseni. Karuõlu on tõsiste meeste tõsine õlu."

Lihtne keskmist kasvu pudel, elegantne must-beež-valge sildikujundus. Kahe sõrme paksune erkvalge vaht on väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on metalja kõrvaltooniga magusakas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse mõjub üsna meeldivalt, linnasetihkelt ja kergelt kommisuhkruselt. Lõppmaitse muutub puuviljasemaks, õrnalt hapukaks ... aga mingi kummaline sünteetiline kõrvalmaitse rikub pisut pilti. Järelmaitse on tehniline, ehkki omal veidral moel isegi võluv.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseeritud paletiga, magusakas-hapuka buketiga rüübe ... millega on midagi valesti. See pole Viru õllede tavapärane veeviga, vaid seekord midagi muud. Kuid olgu, üldjoontes täiesti tubli jook rammusa juustušnitsli ja ubade kõrvale.
-----
pilt isetehtudd

No comments:

Post a Comment