Saturday, October 28, 2017

Baltic 'G' Porter

Baltic 'G' Porter (Õllenaut / vandeStreek, Eesti / Holland) pdl 0,33 l. alc 10,7 %vol. Ratbeeri ei tunne veel seda rüübet.

Tootjainfo: "Balti 'G' Porter is and imperial version of Õllenaut's Must Export porter.
Brewed on a sunny late summer day in Utrecht where fun, friendship and brewing came together"

Väike lihtne pudel, Õllenaudi ikoon-meheke on saanud endale kikk-vuntsid ja suure G selja taha. Sõrmepaksune kollakas-pruun vahukiht püsib üle keskmise kaua.

Aroom on raske, magusakas, piimašokolaadi ja kuivatatud ploomide segune, kuivatatud mustikate ja kreemlikööri lisanditega.

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magusakas, soojaõhkav ja tumedasilmne nagu lõunamaine naine, tantsuhimuline ja kreemine. Keskmaitse tilgutab klaasi kreeginalivkat, kallab selle peale rammusat vahukoort ja puistab sellele šokolaadihelbeid. Välkuvail silmil kiidab ta sulle oma kodumaa ilu ja kurvastab sealse valu üle, meenutab heldimusega lapsepõlve ja unistab suurelt tulevikust.

Lõppmaitse avab ukse mõrkjamasse poolele, röstitud tamme ja mõrušokolaadiga tembitud kakaokreem nõriseb mööda hõbelusikat alla, kui kõne alla tuleb eriline meetod lambaliha küpsetamiseks ... et ikka terve lammas korraga ja nii et terve küla saab söönuks. Järelmekk kougib lahti väikese tammise vaadikese, kallab sealt musta ploomi likööri ja arvab, et elu on ikkagi üks imeilus asi.

Mega-kurask. Mega-karask. Kas nüüd keegi aru sai, kuhu Kati karu sai? Tammekaru, Ukuaru. Dessertõlu, mida pakkuda vaniljejäätise kõrvale vahekorras 1:1. Et noh üks väike jäätiselusikas ja klaasike õlut.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment