Saturday, October 7, 2017

Torm


Torm (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "The Storm. Forest Series Imperial Gose with lingonberries, heather tips and honey"

Väike lihtne pudel, sildikujundus arusaamatu. Kollaka varjundiga vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt tuhmoranž. 

Aroom. Oi see on mõnusalt eripärane. Hapukas-mõrkjad pohlad, magusakas-ürdine kanarbik ja karge sool. Uhhhhh, seda võiks kohe pikalt sisse hingama jääda. 

Esmamekk ... magus? Mismõttes magus?? Magus gose??? Jah, soolaka alatooniga, aga siiski tugevalt magus!

Keskmaitses magus esmašokk taandub, asemele kerkib gosest oodatav hapukas soolakus. Pihlakamoos. Pihlakamoos jõhvikatega. Kanarbikumesi pohladega.

Lõppmaitse. Keel parkub, meel mõraneb. Meremesi. Soolane mesi. Meremesi ja mehemeel. Sõge on see mees. Oi kui meeldivalt sõge.

Järelmekk. Võtke üks meremees, kaste ta mee sisse, siis veeretage soolahelvestes, kallake kurku pohlaveini ning kinnitage kanarbikupõõsas talle ... eee ... no näiteks otsaette.

Fenomenaalselt lollakas. Ja midagi muud pole vaja kokkuvõtteks öeldagi. Juhul kui te olete piisavalt õnnelik, et seda osta, siis olete teie ka lollakas. Sest normaalsed inimesed seda kraami ei joo! Meremesi, krtmaeivõi.
----
pilt isetehtud

1 comment:

  1. See on küll väga julge stiiliüldistus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer". Kirjelduse järgi sobiks selleks hoopis gruit.

    ReplyDelete