Tuesday, October 31, 2017

Mustika-mustsõstra saison

Mustika-mustsõstra saison (Karli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Vürtsikas belgiapärane eil, millele on oma jälje jätnud Eesti mustad marjad"

Väike lihtne pudel, tehnilise olekuga sildike. Izzzand-kui-roosa vaht täidab pool klaasi, kuid see kaob väga kiirelt. Õlle värvus - kirkalt ja sädelevalt helepunane. Aroomis on rauarohkeid marju ja hapukas-vürtsikat värskust.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse jätab mõrkja fooni saisoni jaoks harjumatult karmile tasandile, lisandub keelparkivat marjakestade tihkust. Lõppmaitses ilmneb veidi arusaadavamalt saisoni magusakas-vürtsikas olemus, kuigi see on tihedalt varjatud marjase loori alla. Järelmekk läheb veelgi enam paika, hapukas karge värskus lubab enda kõrvale ka veidi magusapoolsemat võnget.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga Väga hea taseme rüübe. Vana Gambrinus on siiani arvamusel, et saison on üldiselt nii ise-täiuslik stiil, et sellele millegi lisamine pigem ei tee head. Ka siin on marju liiga palju, varjates algmaterjali pea täielikult ära. Kuid samas on jook ikkagi mahlane ja mõnuga rüübatav, ta sobiks oivaliselt suvisele aiapeole grillitud ananassi kõrvale.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment