Saturday, October 21, 2017

Kaleidoskoop (2017)


Kaleidoskoop (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA", hinnang 92 punkti.

Tootjainfo: "Triple dry hopped special version of our Mosaiik IPA. Bigger, bolder, even juicier and more aromatic.
Malt: Vienna, Carared
Hops: Mosaic, Vic Secret, Motueka
IBU 70"

Noh ma'i tea, kas poleks mõistlik teha Ratebeeri uut kannet, sest see on nüüd ikkagi omas kojas tehtud, võrreldes kahe aasta taguse mustlaspruuliga võiks ju teine nägu ja tegu olla? Siinse päeviku eelmis kirjeldust näeb siin.

Väike lihtne pudel, sildil psühhedeelsusse kalduv naisenägu. Kollaka varjundiga vaht täidab kolmandiku klaasist ning püsib päris kenasti. Õlle värvus - punakas-kuldne merevaik. Aroom on hurmavalt vaigune,  kanarbikune ja metsmesine. Nii lõhnab liivane kanarbikuväli kesk männimetsa kuumaval suvepäeval. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas, vaigune ja veidi torkiv. Keskmaitse muutub ürdisemaks, kanarbiku ja konserv-ananassi seguseks. Lõppmaitse on pehmem, lillelisem ja puuviljasem, täis maamesilate kuminat. Järelmekk taandub mõrkjasse heinasusse, otsides varju ja vaikust.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Jah, väga hea torpelt-IPA. Kuid kuna neid on aegade jooksul olnud juba palju, siis ei oska antud klaasitäiest väga vaimustuda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment