Thursday, February 15, 2018

Põrguline

Põrguline (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: baltic porter.

Tootjainfo: "IBU 26"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tume punakaspruun pöidlajämedune vaht püsib päris kenasti. Õlle värvist me ei räägi täna, eksole? Aroom on raske, magusapoolne, mingil veidral moel ja aaaaaeglaselt sisse hingates meenutab ahjus küpsetatud kaalikat, kiirelt ja rutakalt hingates aga hoopis lagritsat! :)

Esmamekk on raske, ikka kohe päris raske. Sametine ja hapukas-magusakas ja raske. Ploomine.

Keskmaitse. Kõigi ploomide ema. Kuivatatud ema. Ja aeg-ajalt suitsu tõmbav on ta kah, see emaploom.

Lõppmaitse. Ploominalivka. Ploomikonservist tehtud tarretis. Ploomi-tshurtshella. Ploomi-portvein.

Järelmekk. Jäme jumal. Jäme ja heasüdamlik. Naeratab sulle seni kuni sa kustud. Sest see kraam on üsna kindlasti purjus. See jumal, ma pean silmas. Emajumal. Mitte segamini ajada ebajumalaga.

Kokkuvõte. Vaata pai pruulmeister. Sa ei tea ise ka mida sa oled kokku keeranud, eks ole! Öelda selle kohta "balti porter" ... no sõida seenele! Imperial Baltic Porter on ka veel vähe öeldud. Imperial Russian Baltic Porter ehk ... kuigi ükski ametlik tabel seda ei tunnista. Vana Gambrinus soovitab - proovi järgmine kord saavutada 12-13 %vol, lisa sellesse ka pihutäis soola ja pane nimeks "Baltic Ocean" ... ma olen kindel, et sa saad kiita, ausamba ja võibolla kellegi käest tappa kah ... aga vana Gambrinus kergitaks sulle kõiki kolme kaabut!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment