Monday, February 5, 2018

Werchteri Wägev

Werchteri Wägev (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Liigimääratlus: belgian tripel

Tootjainfo: linnased: pilsner, Munich. Humal: Syrian Goldings. Lisaks: Candy suhkur
IBU 20"

Väike lihtne pudel, tehnilise olekuga sildike. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on magusakas ja vürtsikas, nagu belglasele kohane ... aga huvitav kaneeline kõrvalnoot sekkub asjasse.

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja vürtsikalt magusakas. Keskmaitse ... ojaa ... tripel mis tripel! Magusakas, vürtsikas puuviljane, kuivatatud virsikute ja aprikoosikompoti segune ... ja jälle korraks ilmub väikene kaneeline noodike kuskilt esile, kuid ega seegi sega! Lõppmaitse näitab üles parimat arusaamist sellest missugune üks õiget vurhvi tripel olema peaks (sõna belgia on siinjuures asjatu, sest mujalt me tripleid ei tunne) - raskepäraselt pidulik, kuningliku hoiakuga ja vürtsiselt kaunis. Järelmekk tuletab meelde, et tegemist on üsna kange õllega - kuid selle sooja sära võib enda rahustuseks ka vürtsikuse arvele kanda :)

Keskmisest kriips raskema kehaga mõõdukalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe! Triple tegemine võib näida jube lihtsa mõttena - lihtne linnaseproofil, lihtsad humalad ... viska aga kommisuhkur padaje ning ongi valmis! Kuid ka paljudel suurematel belgia enda kodadel tuleb joogile juurde rõhutatult tühi ja odav alkoholisus ... siin on aga kodus tehes õnnestunud vältida. Müts maha ja tehke seda veel!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment