Thursday, February 22, 2018

The Great Sour Cherry Massacre


The Great Sour Cherry Massacre (Tempel / Hof ten Dormaal, Rootsi / Belgia) pdl 0,33 l. alc 4,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenund.

Tootjainfo: "Sour mashed sour cheery. Brewed with grains from the Dormaal farm and from the farmlands around the Tempel brewery. Hand picked cherries from Tildonk." 

Väike lihtne pudel, sildil veritsevad kirsid :) Vähene roosakas vahukiht kaob hetkega. Õlle värvus - kirkalt punakas-oranž. Aroom on hapukas ... aga miskipärast ei meenuta see kirsse, vaid midagi marineeritut ... marineeritud õunad ehk?

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas-magusakas ... kaldega kõvasse hapusse. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, meenutades taas hapendatud metsõunu kaugelt rohkem kui kirsse. Lõppmaitse omandab veidravõitu tajuhäire tõttu soolaka, vaseteaolise tooni. Järelmekk ... nommmmaitea ... need võivad sama hästi hapendatud tomatid olla. Kus see kirss on?

Kerge kehaga, alakarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-hapu üsna mehh ja monokroomne rüübe, kirsside asemel võiks siit välja lugeda suvalisi hapendatud köögivilju. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment