Sunday, March 5, 2023

Angielskie Śniadanie

Angielskie Śniadanie (Pinta, Poola) pdl 0,5 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bitter - Premium / Strong / Extra Special (ESB)" ja hinnang 61 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Black / Cascadian Dark Ale" ja hinnang 3,61 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "PINTA English Breakfast 14.0° - full of English malt and hops extra-traditional Extra Special Bitter (ESB) style beer. Need something nutritious? PINTA English Breakfast is an exceptionally juicy and solid beer for special occasions. English ingredients: barley of the Maris Otter variety and a large amount of East Kent Golding hops are the basis of our specialty. Eat cold, preferably on weekends!
IBU 38"

Keskmist kasvu pudel, kella-seitsmene-sildikujundus :) Kollane vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punane. Aroom on meeldivalt leivalik-kaljalik.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse - karamelline, puidune, magus ja mõru. Lõppmaitse muutub hapukamaks, mõruvõitu leivakalja sarnaseks, lisandub veidi nelgile ja muskaatpähklile omast tuhmi-õlist vürtsikat nüanssi. Järelmekk - karamelline, isegi melassine, kuid samas mõnusalt röstiselt leivakoorikune ja ka veidi ülekuivatatud õunte meenutusega hapukas.

Keskmisest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-mõru-hapukas-vürtsikas-mõru-magus-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Über selle eest, et see on ÜLIhästi teostatud ESB stiiliesindaja. Noh selles mõttes et "jube hästi tehtud ühest palgist aiapink". Lihtne, aga samas perfektne teostus. SUPERhea tasakaal ja samas kõik maitsevõtmed on põhja keeratud ... kui te nüüd aru saate, millest vana Gambrinus räägib. Sellise õlle taga võiks rahulikult ja mõnuga pikka õhtut veeta, ilma et see kraam tüütuks muutuks. Eesti kojad, tehke järgi!
---
väga piiratult saada
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment