Wednesday, March 1, 2023

Sunshine

Sunshine (Mikkeller Taani). pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Wild Ale - Other" ja 3,38 punkti

Tootjainfo: "Belgian Wild Ale aged in Chardonnay Barrels With Roses.
A collab between Mikkeller and H.C. Andersen’s House in Odense."

Väike lihtne pudel, sildil Mikkelleri tunnusmehikeste pinnalaotus :D Hõre vaht täidab üle poole klaasist ja kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne.

Aroom. ohhhhsaaaaa - see on nüüd tõesti üllatus! Poleks iiiiiial arvanud, et roosiõite/õielehtede aroom on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiii võimsalt äratuntav peale õlles ligunemist. Hilissügisesed, metsikuvõitu, kibuvitsalikud roosiõie noodid on siin hämmastavalt selged.

Esmamekk on keskmise kehaga (ülllllatav 10,5% kohta) ja hapukas-puidune. Keskmaitse - metsiku pärmi hapu, belgia veidi atsetoonine toonike. Lõppmaitse - veinivaadi mõrkjas-puidune, raskepärane ja kuiv rõngas tõmbab ümber keele koomale. Järelmekk - belgia on olemas, veinivaat olemas, metsik pärm olemas, roosilehed olemas!

VAUUUU-efektiga omamoofi friigikas, mõneti ülevõllikas, mitmeti üllatav, lausa häiriv, palju emotsioone tekitav, seeläbi MEGAAAATASEME rüübe! Roosiõied õlleklaasis!?!
---
väheses koguses saadaval Gambrinuses
---
pilt

No comments:

Post a Comment