Saturday, March 18, 2023

Milk Stout

Milk Stout (Kussh, Läti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja 3,39 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Chocolate malts are used in the brewing process, which gives a gently roasted taste and aroma. Contains Magnum and EKG hops. Contains lactose
IBU 14"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Kollakas-pruun vaht täidab ligi poolt klaasist ja üsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroomis röstitud linnastamata odra spetsiifiline vänge aroom, mis matab peaaegu kõik muu, ehkki lõpuks tuleb läbi ka röstlinnaste meeldivamat leivast hõngu.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse - piimakohvilike ja leivana, magusakas-mõrkjas ja hapukas. Lõppmaitses on jälle see õnnetu-spetsiifiline röst-oder oma metallise kirbusega. Järelmekk - metalselt hapukas, samas leivana ja ka laktoosimagus on kenasti tunda. Lõppeks aga saabub juba päris meeldib vürtsikas särin, mis paneb kergelt naeratamagi.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. Röstitud linnastamata odra kasutamine on riskantne ettevõtmine, mis nõuab meistrikätt, neil poistel on asi veidi tasakaalust välja jäänud.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment