Friday, May 24, 2024

Mäepea - Hopalala

Hopalala (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Rye Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "We pride ourselves on crafting a distinctive Rye Pale Ale brewed with Citra and Mosaic hops. Our Rye Pale Ale sail in a fruity-tropical, crisp and dry palate that is sure to please. With a moderate hoppy character, our Rye Pale Ale offers a perfect balance of flavors for a truly satisfying drinking experience.
IBU 32"

Väike lihtne pudel, koja tüüpsilt seekord sinepikollasel foonil (muuseas sildid mõjuvad eksitavalt sarnaselt, tavakunde vaatab "oi seda ma olen ju saanud" nime järgi on inimestel keeruline meeles pidada). Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirklat punakas merevaik. Aroom - noh nende kahe humala (koos-)kasutamisel on lootusetu vältida urinaariumi meenutust, aga õnneks on see siin klaasis suhteliselt nõrgake.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkajs. Keskmaitse muutub mõrkjamas, kuivemaks ja vürtsikamaks. Lõppmaitse - veidi kääriv greip ja vürtsikas rukkileib. Järelmekk - hapu, tiba vängevõitu, kerge humalahammustusega ja rukkivürtsine-metalline.

Keskmisest õõõõõrnalt raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõru-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Pale ale raamidest astub ta tiba ehk välja IPA'nduse suunal, kuid nõksa liiga agressiivsed ja tasakaalustamata humalad ei mata õnneks rukist päris enda alla
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment