Thursday, May 2, 2024

Moor - Old Freddy Walker (2013)

Old Freddy Walker (Moor). pdl 0,66 l. alc 7,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Old Ale" ja hinnang 96 punkti. Untappd liigimääratlus: "Old / Stock Ale" ja hinnang 4,12 punkti

Tootjainfo: "One for the connoisseur!
A rich dark, full - bodied old ale like liquid Christmas Pudding"

Maaletooja laonurgast leitud artifakt, mille äraproovimine saab põnev olema - eriti võrreldes selle 11-aasta taguse algse kirjeldusega!

Vahtu on tookordse ühe sõrme asemel kahe sõrme jagu. Vahu ja õlle värvus muutunud pole - vastavalt pruun ja sünkjaspunase varjundiga must.

Aroom on soooooootuks teine - tookord kurtsin teravust ja atsetoonisust, nüüd on sellest aga alles jäänud positiivne pool - ka tookord ninnajäänud ploomisus ja must sõstar.

Ka maitse on rahunenud - tookord rääkisin alkoholisest ehmatusest, nüüd seda mõistagi ei leia, aga alles on meeldivam pool "maitseb kui ploominalivka ja portvein kokku kallatult" ning lisandunud on kohvist mõrkjust. Ja näedsa, muskaat ning nelk on ka kenasti riiulil ootel, et lõpuhetkel ennast meelde tuletada!

Oi-oi kui tore on see taaskohtumine vana sõbraga, kellega pole 11 aastat trehvanud. Kõik nooruse nukakesed on ära lihvitud, alles jäänud ainult väärikas paremik. Ja kas pole imetabane, kuidas stiilimääratlus: "Old / Stock Ale" muutub selles kontekstis tõepoolest parimal moel kohaseks :)
---
alles üksikeksemplarid
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment