Monday, May 20, 2024

Pühaste / Põhjala - Chokoh Ha - Bourbon BA

Chokoh Ha - Bourbon BA (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 14,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Porter - Imperial / Double" ja hinnang 4,35 punkti

Toojainfo: "Imperial porter brewed with Ancho and Chipotle chilis, cocoa paste and cocoa nibs. Inspired by the Mayan hot cocoa-based drink. Collaboration with Põhjala.
Aged for 18 months in Buffalo Trace bourbon barrels."

Huvi pärast - algversiooni kirjeldus on siin, proovin veidi ka võrrelda

Väike pudel, hõbesilt ja vahakael. Pruun sõrmepaksune vahukiht on sama õhuke ja püsimatu kui algversioonil. Õlle värvus - no ei ole karvavõrdki vähem-mustaks muutunud :) Aroom - jah, kakaone põhi on samavõrra olemas, aga burboonine pealiskiht katab seda üsna võimsalt

Esmamekk on naftalik ja torkivalt alkoholine. Keskmaitse - tšilli ja alkohol näe teineteisel ulatanud käe. Lõppmaitses hakkab esile tulema algversioonist tuttav puidune/kanarbikune noot, ehkki alkoholist võimendatud tšilli kipub seda matma. Järemekk - samamoodi metalline-vaskne-soolakas, kuid taaskord liiga-terav-võimas, et nüansse tabada ja nautida.

Vägivaldselt ülevõlline. Pipraviin on tore asi, kuid tema joomist ei naudi selle sõna mekutamise mõttes. Sama on siin kahe kraami - tšilli ja alkoholi vastastikku võimendav toime on säherdune, et võtab veidi ohkama ja mõtlema, et võibolla kahe-kuni-kuue aasta pärast on see rohmakas koll oma sarved maha jooksnud ning saaks hooooooopis mõistlikuma elamuse.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment