Sunday, May 12, 2024

O/O - Ichor – Citra JA Ichor - Mosaic

Ichor – Citra JA Ichor - Mosaic (O/O, Rootsi) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus mõlemal: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang on vastavalt 95 ja 97 punkti! Untappd liigimääratlus: "IPA - Imperial / Double" ja hinnangud vastavalt 4,05 ja 4,04

Kuna koos nad tulid ja vahe ongi ainult humalas, siis näeb Suur Humal ise, et kõige pedagoogilisem on neid kõrvuti maitsta

Keskmist kasvu purgid, sambalised kujundused, erinevus samba kõrguses ja tähes. Vahtu tekib Citral rohkem ja püsib kauem. Õlle värvus - identselt hämuselt oranž. Aroom ootuspäraselt Citral vängem/magusam (urinaariumi nüansiga) ja Mosaicil leebem/mõrkjam (tsitruselisem)

Maitsepilt Citral magus-jõuline-vürtsikas-mõru, vaigune ja apelsinine. Mosaic'il mõrkjam-kargem-kuivem-greibisem. Kummagi puhul ei teki kahtlusevarjugi, et nad on DIPA'na veenev, kuid huvitaval kombel näib Citra versioon kehakam ja rammusam, samas Mosaic on kergem ja veidi hammustavam.

Väga-väga põnev maitse-eksperiment. Ühest küljest oleks ju loogiline eeldada, et tegu on ühe keeduga, mida on lihtsalt erinevate humalatega kuivhumaldatud. Samas võib pigem olla siiski tegu kahe erineva keeduga, mille puhul on seletatav, et erinevus pole mitte ainult humalast tulenevas lõhna- ja maitse-erinevuses, vaid ka suutunnetuses. Igatahes vana Gambrinus soovitab, väga-väga soovitab teha justnimelt võrdlev maitsmine, sest selliseid võimalusi juhtub haruharva. Igatahes MEGA!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment