Friday, May 24, 2024

Mäepea - Hopsel

Hopsel (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Lager - Pale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Our new lager offers a well-layered, crisp and dry palate that is sure to delight your taste buds. With a moderate hoppy character, our lager beer strikes the perfect balance of flavor and drinkability. Brewed with Saaž and Endeavor hops.
IBU 26"

Väike lihtne pudel, koja tüüpsilt seekord rohelisel foonil (muuseas sildid mõjuvad eksitavalt sarnaselt, tavakunde vaatab "oi seda ma olen ju saanud" nime järgi on inimestel keeruline meeles pidada). Sõrmepaksune valge vahukiht pole liiga püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on ülileebelt magusakas.

Esmamekk on keskmisest kergema kehagaja hapukas. Keskmaitse - linnaseline, leivane ja veidi mõrkjam. Lõppmaitse muutub intensiivsemaks, magus-vürtsikaks ja tugevalt täisteraviljaseks. Järelmekk - hapukas-mõrkjas, kuivapoolne ja väga meeldivalt maitseküllane.

Muutuva kehaga (nõrgalt algav ja järjest tugevnev), mõõdukalt karboniseerund ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magus-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Omamoodi lahe, kuidas peaaegu ei-kuidagi lõhnav ja leebelt algava maitsega jook ehitab ennast lonksu lõpuks üles millekski vägagi maitserikkaks!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment