Monday, May 20, 2024

Pöide - Pirnber

Pirnber (Pöide, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Ei RB ega UT ei tunne veel seda jooki

Tootjainfo: "Graf / Õllesiider 330ml ALC/VOL 5,4% IBU 15
Pöide Pirnber on saare moodi pruulitud graf stiilis jook, mis lisaks linnastele sisaldab ka ohtralt pirnimahla kontsetreeritud kujul. Võib öelda, et tegemist on Õllega, kuid samas ka Õllesiidriga Pirnber on inspireeritud soovist luua õlle ja pirnimahla kooskääritamise tulemusena kerge suvine mekk, mis tooks ka siidrirahva Pöidele lähemale. Käärib Pirn ja käärib õlu. Maitselt pole väga mõru Stiililt kutsutakse seda Grafiks. meie poolest kasvõi KRAHVIKS! Alustage tarvitamist, kui graf on ca 8˚C juures ja olete end mönusalt nautlemise lainele lülitanud. Koostisosad: vesi, valitud odralinnased, pirnimahla kontsentraat, laimikoor, humal, pärm."

Väike pudel, kojale omane viltusilt. Sõrmapaksune valge vahukiht on hõre ja kiirkaduv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne/pronksjas merevaik. Aroom - pirnikompott!

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja veidravõitu hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - kummaline kraam, mis pigem meenutab metspirnide kompotti vürtspipraga kui õlut. Lõppmaitse - magus-mõru, kuivapoolne ja huvitavalt häiriv. Järelmekk - hapukas-mõrkjas, karamelline ja vürtsikana mõjuv.

Friigikas. Graf kui segastiil pole ilmaasjata nii harvaesinev, et teda on keeruline võluvaks tuunida. Õllerahvale on ta sama võõras kui siidrirahvale. Aga igatahes skaalal meeldiv-ebameeldiv ei ole ta kindlasti mitte ebameeldiv, kuid justnimelt "häiriv" - aga see on ju hea, sest ta tekitab vähemalt emotsiooni, st ei ole igav!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment