Kwas Epsilon (Browar Pinta, Poola) pdl 0,5 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 99 punkti!!!
Tootjainfo: "Another of our sour beer family is light, rich top-fermented beer which has been acidified with the blend of three different lactobacillus bacteria and hopped with aromatic, citrus hops from the United States. Mix of sour, sweet and bitter taste with some tropical fruit notes, fresh oranges and green grapefruits in taste. Aroma of citrus (lemon, grapefruit, lime) and some milk acid notes. Expect unexpected!
Recipe: Paweł Masłowski/Ziemowit Fałat
Ingredients: water; barley and wheat malts Weyermann®: pale ale, vienna, diastatic, wheat (light); hops (USA): Citra®, Mosaic™, Warrior®, Cascade, hop extract from Columbus (USA); blend of l. plantarum, l. brevis, l. delbrueckii bacteria; yeast: Fermentis Safale US-05."
Keskmist kasvu pudel, abstraktne sildikujundus. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne.
Aroom. Õõõõk. Misasi see on? Hapukurgivedelik? Hapendatud tomatid? Ilma suhkruta omaenda happes käärima lastud metsõunad? Käärinud tomatite jogurt? Silo? Välikemmerg? Ahjaaaa - no muidugi on siin Citra humalaid!
Esmamekk. HAPU! HAPURAISK! Kilehapu.
Keskmaitse. Aijjjeeee, mida mu keelega praegu tehakse. Kolmandat päeva kasutusel välikemmergusse on visatud käärinud rohelisi tomateid.
Lõppmaitse. Ääääää. No minge te kõik ...
Ei vana Gambrinus ei hakka isegi edasi kirjeldama. Kunagi ammu merimeheks käies pandi tormi ajal laevakoridoridesse hapendatud roheliste tomatite tünnid. Need hapud plönnid pidanud merehaiguse vastu aitama. Ei aidanud. Aga maitse ja kõik need lõhnad on siiani meeles. FRIIIIIGIIIKAS! KOLETISLIK FRIIGIKAS!
---
pilt isetehtud
No comments:
Post a Comment