Sunday, October 18, 2015

Alien Claw


Alien Claw (Naparbier, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratus: "IPA" ja hinnang 92 punkti! Tõsi küll, tootja ise on sildile kirjutanud "belgian IPA"

Tootjainfo: "MALTAS: Pilsner, Carapils, Munich.
LÚPULOS: Saphir, Simcoe, Chinook.
IBUS: 50"

Väike lihtne pudel, sildil filmist Kiskja tuttav tegelane. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasi, kuid on hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom mõjub kui belgia klassika - magus-vürtsikas, vähese hapuka mahlase kõrvaltooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, greibi ja mandariini segune, mahlane ja kuivapoolselt keel kõditav. Lõppmaitse ... no tõepoolest ... belgia IPA nii nagu ta olema peab, siit leiad kõik mida antud stiilist tahta võid - nii vürtsika õhetuse kui mõrkja krõbina ja sutsu kommisuhkrut, lisaks sidrunikoort ja sidrunheina. Järelmekis pakuks suutunnetuse järgi juba topelt-IPA kanti ulatuvat mõrkjust, kuid see on väga mõnus, tasakaalus ja kiitmisväärt!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe. Belgia IPA'de superhea stiilinäide. Ausalt öeldes on suisa kummaline, miks keegi Eesti pruulmeistritest pole seda stiili katsetanud ... vähemalt ametliku õllena. 
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment