Saturday, October 31, 2015

Nivard


Nivard (Stift Engelszell, Austria). pdl 0,33 l. alc 5.5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: belgian ale, hinnag 80 punkti

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "Compact and pored stands of flowers white foam on the intense golden yellow shining anniversary beer. As early as the smell Trappistenhefe unfolds intense fruity notes. This will be accompanied on the palate by a strong bitterness, before the full-bodied, unfiltered special beer pleasantly fades tart and tingling."

Väike lihtne pudel, lihtsapoolne sildikujundus. Valge vaht täidab 3/4 klaasist ning püsib väga kaua, jättes ka veidi vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - õrnalt uduselt kollane. Aroom belgiapäraselt klassikaline magusakas-vürtsikas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on vürtsikas, puuviljane ja kommisuhkrune. Lõppmaitse vürtsikas magusus on vägagi meeldiv, nelgi ja kardemoni nüanssidega. Järelmeki hapukas-mõrkjas vürtsikus paneb keelepära mõnusalt värelema ning kõditab tagumisi keelenurgakesi.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga. mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Väga meeldiv rüübe. Belgia kloostriõllede klassika (ehkki tehtud Austria kloostris), kosutav ja maitseküllane. Jah tõsi küll, mingit vau-efekti ei see jook tekita, kuid trappist-õlled peaks üks tubli maitsejahtija ikka kõik ära proovima.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment