Tuesday, October 27, 2015

Troubadour Magma


Troubadour Magma (The Musketeers, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "Troubadour Magma is an amber colored beer with the bitterness of an American IPA but balanced with the fruitiness of a Belgian Triple. Enjoy the explosion of fruity aromas from the dry-hopping. -- A Triple IPA wich Czech bittering hops and Simcoe for Dry-hopping. Made by De Proef for Drie Musketeers, Ursel."

Väike lihtne pudel, historitsistlik sildikujundus. Kergelt kollakas vaht täidab 3/4 klaasist, olles tublisti püsiv ja mõnel määral ka klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt soe ja kuldne merevaik.

Aroom on kahetine. Ühest küljest ootaks IIPA puhul korralikku humalalaksu, eriti Simcoe kasutamise korral, seda laksu aga ei tule. Teisalt aga on klaasist vastuhoovav aroom sügav, soe ja südamlik, belgiapäraselt magusakas-vürtsikas, kuid samas ka kastepärleis muruselt värske.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse paneb keele helisema hapukate, täidlaselt puuviljaste ja vürtsikate nootidega nagu raekoja kellamäng varahommikusel ajal sunnib ka tõtliku pürjeli korraks naeratama. 

Lõppmaitse suriseb keele taganurkades justkui käi kingseppmeistri tagakambris, ainult et meistrimees ise on end käispõsakile aknalauale unustanud, vahtides väljakul purskkaevu ümber mängivaid ja vett pritsivaid jõnglasi. Vürtsikas-mõrkjas ja elurõõmus on see värk.

Järelmekk viskab kogemata peotäie vett otse unistaja meistri näkku, kuid sest ei juhtu ju midagi. Moe pärast tehtud kuri nägu ja näpuviibutus ei peta kedagi. Veest nõrguvad vuntsid on tegelikult naerul. No mis on elukesel viga - tee aga tööd ja vahi aga laste lustimängu. Magus veinine pudelike on juba valmis pandud, hiljem saab selle koos õpipoisiga rõemsal meele jagatud.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Need belgia tripli põhjale üles ehitatud IPA'd on ikka lustlikud asjad küll. Olgu, topelt-IPA'ks ta ei küüni (selle eest stiilipunktid alla), kuid hüva ja elujaatav värk igatahes!
----------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment