Sunday, October 25, 2015

Morellen Berliner Weisse


Morellen Berliner Weisse (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 6,0%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang 46 punkti

Tootjainfo: "Indigrients: water, barley malts (pils, caramel), malts (wheat), bitter hops (saaz, sladek), top fermenting yeast.
15 EBU"

Väike lihtne pudel, tehnilisena mõjuv sildikujundus. Vau ... roosa vaht? Ja õlle värvus - kah roosakas-punakas!?! Millest see nüüd tuleb? Ahhaaa ... morello olla ühe hapukirsi versiooni nimi!

Aroom on omanäoline. Biskviidine pehmus ja marjane hapukus. Karamell ja sepik.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse ... noh mõistagi hapukas, aga meeldivalt pehme biskviitja põhjaga. Lõppmaitses domineerib küll marjane hapukas-mõrkjus, kuid kirsiks ei oska seda pidada. Järelmekk pargib keelepära, justkui oleks tegu aroonia- ja mitte kirsise nisuõllega.

Keskmisest kergema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-maguakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga kummaline rüübe. Berliiner ehk hapu nisuõlu ... see ta on. Aga kirss esineb peamiselt värvis, maitses on see kuidagi kaotsi läinud. Aga mine tea, ehk sedasorti metskirss ongi tuhmivõitu mekiga? Üllatav on jook kindlasti ja järeleproovimist tasub. Eriti kui veel väike kirsikoogike kõrval on.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment