Sunday, October 25, 2015

Esikuusik

Esikuusik (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6, 8 %vol. Liigimääratlus: black IPA

Tootjainfo: "Iseloomu annavad kerge kogu šokolaadi-rukkilinnaseid, suitsutatud linnased ja Indrek Kuuben'i valmistatud vitamiinirikas ja ürgselt omapärane kuusevõrsemahl.
IBU 54"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus.  Sõrmepaksune hallikaspruun vahukiht psüib üsna kaua ja haagib end tihkel klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumm-tume-punane.

AROOOOOM! OHHHOOO! Kuusevõrsed! Kuusevõrse-kontsentraat! Pihkude vahel soojaks muditud vaigune kuusekäbi. Tilgake eukalüptiõli ja näpuke kadakamarju.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas ning vaigune. Keskmaitse. Johhaidii ja jämejuurikas. Midagi niiiiiiiiiii kuusest pole Gambrinus vist kunagi tunda saanud, isegi ehedate kuusevõrsete mälumisel pole see säherduse intensiivsusega! Lõppmaitse - vaigune jõulukuusk keset su keelt, tilgake kuldset vaiku üle lõua alla nõrisemas. Järelmekk. Uhhhh. No lausa selja paneb judisema. Kuidas kõiki kuuskede nimel on võimalik sellist efekti saavutada??? Vaigune ja roheline, veidi õline ja õnsalt vaigune.

Keskmisest pisut raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-VAIGUNE-magusakas-VAIGUNE-mõrkjas-hapuka buketiga EBANORMAALSELT MEGATASANDI RÜÜBE! Oled metsast ise kuuspuud tuppa toonud? Nüüd on aeg see endale suhu kallata! Kuuseõlu. Õllekuusk. Oh tannenbaum. V lesu rodilas' jolotška. Ja kõik see muu tingel-tangel ... aga miks nad kõik nüüd minu keelel elavad? Ja isegi hetk hiljem esilekerkiv krooks mõjub kui kontsentreeritud kuuseaur.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment