Sunday, October 11, 2015

Pic Tor


Pic Tor (Buxton, UK) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "fruit beer" ja hinnang 65 punkti. Tootja on ise sildile kirjutanud "fruit pale ale"

Tootjainfo: "Passionfruit Sour"

Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on hõre ja vähepüsiv. Sildil on passioon-viljad ja veidrad wrestlingu-maskid. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on kummaline. Tolmunud, hapu ja kuidagi väsinud.

Esmamekk on hapu. Konkreetselt hapu, mitte mingi hapukas. Keskmaitses proovib hapu põhja alt välja ronida troopilist puuviljasust, kuid see katse pole kuigi edukas. Lõppmaitse ... hmmm, see on isegi omamoodi huvitav, siin leiab mandariinkoore mõrkjust ja veidi ingveri vürtsikust, greibimahla ja sidrunit. Järelmekk on hapukas-mõrkjas-hapu, kõlisevalt kuiv ja silmikissitavalt värskendav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kilks-kuiva paletiga, HAPU-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-hapuka buketiga Friigikas. Ärge uskuge sildile kirjutatut ega RB määratlust - tegemist HAPUÕLLEGA selle sõna üsna kurrulises tähenduses. Täidlane kreemjuust kreekeriga oleks siia jurde sobilik leevendaja.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment