Thursday, October 15, 2015

Bittersweet Symphony

Bittersweet Symphony (Kikka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: triple IPA

Tootjainfo: "Linnased: pale ale, Munich, Carapils, Crystal. Humalad: Columbus, Simcoe, Citra
IBU 100"

Väike lihtne pudel, mustvalge minimalistliku esteetikaga silt. Paid pruulmeistrid, miks see tootjainfo niiiiiiiiiiiiiii väikese kirjaga peab olema? Mis siin häbeneda või varjata?

Sõrmepaksune kollakas vahukiht on väga püsiv ja tugevasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne punakasoranž.

Aroom on üllatav. Oma leebuses üllatav. Sellise liigimääratlus, humalavaliku ja -taseme juures oleks oodanud litakat vastu nina, kuid ei ... see siin mõjuba leebelt kui mõni lihtne karameljas eilike.

Esmamekk on raskepoolne ja matakalt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse. Ohsapoiss. Noh siin tehakse lõhnatühjus kuuekordselt tagasi. "Mõrkjas-magusakas" tuleb tõsta nii umbes kolmandasse astmesse :) Auku see just keele sisse ei söövita, aga pikemalt ühe koha peal keele hoides tekib tahtmatu neelamisrefleks, soovides maitsenäsakesi säästa.

Lõppmaitse. Uhhhhh. Humalamarmelaad. No kohe sihuke tihe ja vonklev nagu omal ajal Kosmose tuubist välja pressitav punase sõstra marmelaad, ainult et siin on marjade asemel humalad ja männikäbid. Päikese käes kuumaval männitüvel karuküünisega hiljuti tõmmatud kriimust nõrguv ja aegamisi paakuv vaik. Metsmesilase tasane kumin. Varese kronksatus. Ja õnnis vaikus, mis linnalast veidi pelutab ja samas endasse sulatab.

Järelmekk. Kõrvulukustav. Istud kännule ja kuulad. Alles peale viiendat minutit harjuvad su ülepiitsutatud ergud ja hakkad tajuma et see kõrvulukustav vaikus on tegelikult täis hääli. Sahinaid ja ohkeid. Kuuseokaste krabinat ja haavalehe võbinat. Sa pole üksi. Sa oled üks. Üks loodusest. Kuid selleks oli sul vaja kõigepealt ahmida see loodus endasse. Ja see klaas on täis looduse väge. Väänduvat, viljuvat, lummavat ja kuhtuvat.

Raskepoolse kehaga, kuid mitte keeltpainutav. Mõõdukalt karboniseerunud ja sametisel vaigune, kuid mitte suigutav. Vägevalt ja vastuoluliselt omapäine. Ohkamapanev. Kui suudad peale esimest lonksu edasi timmida, oled sa paberitega humalasõltlane. Hull. Meeldiv hull. Ülevõlli tasakaalus ... kui sa nüüd arusaid. Kuhukatikarusai. Minge ära. Mul on hea. Kui tagasi tulete, siis tooge seda kraami juurde. KOLOSSAAAAAALNE RÜÜBE! Tavaskaalast väljas ja sinna las ta ka jääb.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment