Sunday, July 15, 2018

Inked #2


Inked #2 (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 6,6 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 82 punkti

Tootjainfo: "Hazy IPA"

Väike lihtne pudel, sildil tattoo-salongi reklaam. Kreemika varjundiga vaht täidab üle poole klaasist, püsides kaua ja haakides end kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - uduselt kollane. Pudeli avamise hetkel levib üsna IPAlik aroom, mis aegamisi küll taandub, kuid on siiski mõnusalt ja tihkelt puuviljane, papaia ja mango segune.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub veidi kirbeks, kuid samas ka meeldivalt mahlaseks, ananassikonservi, litšimarjade ja nektariinide seguseks. Lõppmaitse võtab tagataskust vaiguseid noote, mõrkjas-magusakas ananassi ja seedrimänni kokteil on mõnusalt värskendav, ehkki tibake kirbe ja keelekülgi kratsiv. Järelmekk on magusakas-vürtikas, mango, meloni ja männiokaste omapärase ristandina jääb see klaasitäis teistest paremini meelde.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karbonieerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-kirbe-hapukas-maguskas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. See on nüüd sedasorti jook, mis väga kenasti õigustab määratlust "hazy IPA" - jah ta on hägune, veidi kirbe, kuid samas nii puuviljane kui vaigune. NEIPA rehabilitatsioon.
----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment