Tuesday, July 17, 2018

Dry Hard


Dry Hard (Andersons / Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Extra Brut IPA."

Väike lihtne pudel, pruulikojale omane sildipaneel on seekord verise maika moodi :) Erkvalge vaht täidab u pool klaasis, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on ausalt öeldes kentsakas - meenutab veidi pesumasina kummivoolikut, kuid selles voolikus peitub magusamat karamelli ja värskelt kooritud pajuoks.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja üsna mõrkjas. Keskmaitse muutub veelgi kergemaks, keelel kihiseb terav kerge mull ja kribeleb vürts. Lõppmaitse toob miskipärast meelde soome näkileivad ja prantsuse sinepi. Järelmekk on hapukas-magusakas ja päris mahlane ... või pigem mahlajoogine oma kerguse ja vesisuse tõttu.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud ja krõbekuiva paletiga, mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga kentsakas rüübe. Jah, IPA'likud noodid on siin selgelt olemas, kuid hullumoodi kergeks ja kuivaks käinud keha tekitab tajuhäireid ... ja noh see lõhn mõjub suisa veidralt.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment