Monday, July 9, 2018

Negev Amber Ale


Negev Amber Ale (Negev, Israel) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratbeeri liigimääratlus: "Amber Ale" ja hinnang 33 punkti.

Tootjainfo: "Amber beer is brown to red in color. The beer emphasizes the unique sweetness of the malt. It is rich and has fruity flavor. Suitable for drinking any time anywhere."

Väike lihtne pudel, väheütlev sildike. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasit ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tiheda peeneterase hõljumiga oranž. Aroomi põhjaks on hea klaar vesi, sellele lisandub üsna intensiivne magusakas-hapukas kihistu, mis on aga kõvasti tolmune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitses on magusakas-hapukas, metalne, vase ja alumiiniumi nüanssidega. Järelmekk lisab sellele üsna intensiivsel põhjale veidi mõrkjust, mis seni liiga magusat pilti pisut tasakaalustab. Järelmekk on hapukas ja vürtsikas, meenutades mee ja marjade segu suiraga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Hea taseme rüübe. Amber eili tavapäraselt rauarohke suutaju asemel on seekord mängus muud metallid, kuid pigem häirib liigne magusus kui miski muu. Soolakate juustu-köömne-krõbuskite kõrvale oleks aga päris kena lonksuke
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment