Tuesday, July 24, 2018

Mägede Hääl


Mägede Hääl (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "California Common", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kes seisab tuhamäel? Kelle hääl kajab aheraine küngastepeal? Ei, see pole Kare Kauks. Ega Sile Sirks. See on kaevur Kolja Vest, kellest Metsiku Ida pojad tegid uue legendi - Kenye Eas. Nüüd kajab siin kaevandusräpp ja tuheamäetehno, kivisöepunk ja karjääri-indie. Meile meeldib metsikult."

Väike matsakas pudel, sildil kuldhambuline tuhamägi? Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris korralikult. Õlle värvus - kirkalt punakas-kuldne. Aroom on linnaseline, karamelline ja veidi pärmiselt leivane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitses sama hapukas-mõrkjas toon tiheneb, lisaks tuleb stiilile omane pehme pärmine kreemikas tunnetus. Lõppmaitses säilub küll pärmine noot, kuid suutaju keerab kuiva ja hapukasse ... isegi nõks kirbesse külge. Järelmekk on hapukas, kuiv ja mõõdukalt mahlane, pärmine kirbe ürdine noodike jääb kauaks keelepärale kirvendama.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga OK taseme rüübe. California common stiilile on servapidi pihta saadud küll, kuid tulemus on veidi häirivalt kirbevõitu. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment