Wednesday, July 25, 2018

Kivi Mango Gose


Kivi Mango Gose (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, heledais rohekais toonides sigrimigrine sildikujundus. Valge sõrmepaksune vahukiht kaob vägagi kiirelt. Õlle värvus - tuhm ebamäärane mudrune kollane. Aroom on mõnusalt soolakas ja samas mahlane ... hea maitseelamuse ootus paneb süljenäärmed tööle.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on laktone, meenutades mõnda kergemat joogijogurit ... aga millele on veidi soola sisse segatud. Lõppmaitse mõjub siidiselt pehmelt, soolasus tugevneb ja võtab teised maitsed veidi üle ... huvitav millise tajuhäire tõttu tahaks siia öelda "marineeritud kurk? :) Järelmekk on hapukas, mahlane mango hakkab lõpuks aimatavamaks muutuma, roheliste tikrite taoline kuivapoolne ja keelepära parkiv värskus püsib päris kaua ja meeldivalt.

Keskmisest sipu kergema ja siidise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-soolakas-magusakas-hapukas-soolakas-hapuka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Gosede väga hea stiilinäide, tõsi küll lubatud mango mattub kuhugi tahanurka ... aga ülimõnusalt ja kergelt joodav, värske, mahlane ja kosutav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment