Wednesday, July 4, 2018

Thyme Saison

Thyme Saison (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Sõrmepaksune valge vahukiht on hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne ... ja kui lustakas tihe mull jookseb läbi vedeliku üles vahuse vabaduse poole! 

Aroom. Oi. See on TORE, mu noored sõbrad. See on tore ja lustlik ja naljakas! Sõõrmeid kõditav mulliline ja lõbus lõhn on korraga pidulikult vürtsikas, meeldivalt kommilikult magusakas ja uimastavalt eeterlik. Tüümiani vürtsikas vaigusus sobib saisoni lõhnapõhjaga otse imetabaselt!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse ... kihisev, oi kui kihisev ja prõgisev-prigisev nagu üleannetud suusplaksuvad kommikesed või lapsepõlves kuivalt keelele kallatud joogipulber. Magus ja siplev ja säbelev justkui infantiilsevõitu animaatori multikas.

Lõppmaitses ilmub pisut tasakaalustavat mõrkjust, jutskui oleks keegi täiskasvanu saadetud ukse vahelt piiluma, et mis tingeltanglit need jõmpsikad oma toas korraldavad. Tüümiani tuiakas õlisus laotub korraks üle keele, kuid lahustub taas selles naerupiiksuvas võbeluses. Järelmekk sumiseb keele alumistes nurkades nagu hilissuvine maamesilane, koivad tihkelt täis pakitud suira ja nektari pallikesi.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga GENIAALNE rüübe! Saisoni paaritamine tüümianiga osutus briljantseks ideeks. Suvine, rõõmus ja muretu jook!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment