Tuesday, July 24, 2018

Redrum IPA Special Edition


Redrum IPA Special Edition (AF, Venemaa) pdl 0,5 l. alc 8,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 93 punkti

Tootjainfo: "Special Edition of notorious Redrum IPA. Double strength, double malt and double hops, brewed on the occasion of AF Brew REDRUM BAR launch in St. Petersburg
IBU 180"

Väike lihtne pudel, sildil õõvsad tüdrukud. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib kaua, haakudes ka üsna tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollakaspunane. 

Aroom. Ummm. Ristikhein ja õitsev timut. Südasuvine lämbe loduheinamaa, kus õitseb kõik alates putkedest kuni kopratammini, mille peale on kakkude poolt riita seatud tühjaks-söödud vähikoorikud. Isegi nektarikoormast purjus kumalased näivad õitsvate vöödiliste lendlilledena.

Esmamekk. Oi see on tummine. Humalamehune. Puuviljamehune. Mõrumagusane ja tihketummine.

Keskmaitse. Vaigune ja toekas. Vaigupirn. Kuusekäbi kujuline mango. 

Lõppmaitse. Magusmõrumagusmõru. Selline ongi suvi, lopsakas ja hoolimatu ja kõigest-on-siiralt-poogen. Kasvan kus tahan ja söön, mida juured üles leiavad. Looduse väe vastu ei saa massin ka mitte. 

Järelmekk. Mesilasvahast võib ju ananasse teha, eks ole? Tarvuaigust mangosid? 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-maguskas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE. IPA'de vanaisa. Ta võiks risoome ajada ja ka teistes pruulikodades võrsetena üles tõusta ja isaseid IPA'sid tegema õpetada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment