Wednesday, July 18, 2018

Hop Terroir Amarillo Washington


Hop Terroir Amarillo Washington (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 6,8 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 93 punkti

Tootjainfo: "Water, barley malt, oat flakes, rye malt, wheat, hops and yeast". Lisaks - tegu on ühehumala seeriaga, seekord siis Washingtonis kasvatatud (?) Amarillo humala IPA'ga.

Keskmist kasvu purk, sildil Mikkelleri-mehikesed maa seest humalakäbi tõmbamas? Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua, haakudes kena mustrina ka klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom. Oi see on mõnus! Ehedalt IPAlik, mahlane, puuviljane, sülge jooksma panev. Virsik, mango, papaia, ananass ja pirnikompott ... uhhhh, kui mõnusalt mitmekesine see on!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, kergelt mehulik ja õrnalt vürtsikas. Keskmaitse muutub mahlasemaks, meenutades pirnikompoti vedelikku vähese muskaatpähkliga ... väga mõnus kombo muuseas! Lõppmaitse liigub veelgi mahlasemasse, kuid seekord mõrkjamasse külge, mängides pihlaka ja pohlaga ühelt poolt ning mangoga teisest küljest. Järelmekk aga taanub palju pehmemasse, aprikoosidžemmi ja linnupiimakommi maguss-mõrkjasse udupehmusesse.

Keskmisest raskema kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe! Puuviljasemate IPAde superhea esindaja, mida võtaks kohe kaks-kolm klaasi jutti!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment