Tuesday, July 10, 2018

Lost Crow


Lost Crow (Sori / Dois Corvos, Eesti/Portugal) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Elderflower Saison" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Väike lihte pudel, sildil kiiker. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on nõrgake, kuid pika ja aeglase sissehingamise lõpuks aimdub nii saisoni magusat vürtsikat kui leedripuu õite vaigust võlu.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on kuiv, veidi vaigune, pisut puitunud ja hapukas-vürtsikas. Lõppmaitses tuleb veidikese esile stiilikohast magusat põhja, kuid jääb siiski leedripuu õiekobarate puitunud varte taha. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, vaigune ja ürdine.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga omapärane rüübe. Tüübiline saison pole see jook kohe kindlasti mitte, tavapäraselt magusana tajutav leedripuu on siin hoopis mõrkjas ja kuivalt vaigune. Aga üldmulje on siiski meeldiv, eriti kui siia juurde nt grillitud kitsejuustu pakkuda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment