Sunday, July 1, 2018

Wee Heavy

Wee Heavy (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Liigimääratlus on õlle nimes kirjas

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tuhmkollane sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunikaspunane. Aroom on täiesti stiilipuhas - suits ja karamell, karamell ja suits. Noh ja veidi guaššvärve kah :)

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas, veidi turbase fooniga. Keskmaitse muutub raskemaks, nätskelt karamelliseks, kusjuures see karamell on kõrbemise äärele jõudnud ning veidi suitseva kanarbikuoksa ka alla neelanud.

Lõppmaitse mõjub raskelt ... kuid samas mitte koormavalt, selline ärksa olekuga jõulisus meenutab selge pilguga ja muheda olekuga külameest, kes tegelikult on mitu talve kõrgema kooli sees käinud, kuid nüüd naudib oma igapäevast lihtsat ja elutervet olemist puutöö ja lambapidamisega. Järelmekk muutub ehk tiba liiga magusaks, suitsenud meekärje sarnaseks ... aga ju see maamees peab ka mesilasi ning on just äsja suitsulõõtsaga selle kärjekasseti pealt mesilinde minema pühkinud.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Wee Heavy stiil on ülitäpselt tabatud ... no ehk veidi liialdades magusama poolega, kuid seda stiili on eesti pruulmeistrite poolt enamasti kõrvale jäetud, nii et seda enam peab tegu kiitma. Soovitan soojalt sellega ametlikule turule tulla!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment