Wednesday, July 4, 2018

Okkara Portari


Okkara Portari (Okkara, Fääri) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Porter" ja hinnang 87 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Danish: Replaces the previous port variant of 5.8%, but still "in smoke and steam" - and with even more features."

Väike lihtne pudel, omapärase lõikega sildike. Kollakaspruun vaht täida kolmandiku klaasist, haakudes kergelt ka klaasiseintele. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. 

Aroom on pehme, tume, sume, sametine ja ohisverkuinunnu. Sihuke ümar ja soe ja kreemine ... pehme šokolaadijäätis?

Esmamekk on raskepoolne ja hapukas-magusakas, kreemine ja kohvine. Keskmaitse mõjub sumedalt kui sügisöö, mille sisse on nii hea end peita, sahistada jalgadega lehtedes ja lonkida tühjadel randadel. Hapukas kohvikreem ja tilgake kakaolikööri.

Lõppmaitse meenutab kohvikreemi jõhvikamoosiga, selline magusakas-hapukas, pehme ja sulnilt suunurki mööda laialaivalguv pehme nauding. Järelmekk mõjub soojalt ja siidiselt, mõrkjas-hapukas ja kauakestev.

Raskepoolse kehaga, sametise paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-kreemise-magusakas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe. Dessertõlu. Ideaalne valge vaniljejäätise peale kallatuna.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment