Monday, August 10, 2020

Ensemble Five

Ensemble Five (Sori, Eesti) prk 0,44 l. alc 8,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Hazy / Double NEIPA" ja hinnang 91 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,91 punkti

Tootjainfo: "Not all great DDH IPA's are hazy! In continuum to our Symphony of Hops series, Ensemble Five is the biggest and boldest DDH IPA we have done so far. Hopped massively with our favorite hops Citra, Mosaic and Galaxy, giving it a huge hoppy aroma, tropical juiciness and a smooth mouthfeel.
IBU 56"

MIKS on see õlu mõlemas keskkonnas sama nime all? Kui eelmine versioon on "Ensemble Five: DDH Galaxy & Citra & Mosaic DIPA", siis nüüd on tootjainfos väikeses kirjas, et kasutatud on Citra, Mosaic ja Enigma humalaid. Poleks ju raske teha uut kannet, mis tähistaks selle aasta pruuli?

Keskmist kasvu purk, troopiline-lilleline sildikujundus. Valge vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib kaua, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom on mõnusalt rikkalik, siin on troopilisi, täisküpsele ananassile omaseid ülimahlaseid piisku, kaera pehmet täidlus ja kuivapoolset pajukoorelikku kibekat puidust kargust.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-sametine. Keskmaitses hakkavad keeleküljed kirvendama mõnusast humalasillerduses, hapukas-magus troopiline pehmus sulatab õhtuse väsimuse leebeks naeratuseks. Lõppmaitses hakkab domineerima hapukam, veriapelsini ja yuzut meenutav tsitruselisem värskus. Järelmaitses teevad nisu ja kaer kahepeale keelele pehme grupikalli ja lahkuvad parimate sõpradena, jättes maha kodumaise pajupilli kuiva mõrkja undamise.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse ning samas mahlase paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Super-puper-hea näide sellest, kuidas üks mahlase otsa NEIPA peaks maitsema - jah, mõõduka humalahammustusega, kuid mitte plödimudrune.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment