Monday, August 10, 2020

Totem Dryhopped Sour

Totem Dryhopped Sour (Bevog, Austria). prk 0,33 l. alc 5,4 %vol Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer" ja hinnang 82 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Sour" ja 3,6 punkti.

Tootjainfo: "Dry hopped Sour. Brewed for the Who Cares For Beer Festival 2017"

Väike purk, sildil tantsivad koolnud. Hõre kollaka varjundiga vaht kaob ülikiirelt. Õlle värvus - häguselt kollane. Aroom - eemalt hoovab mõrkjat vaigust humalat, lähemal asendab selle täielikult ja jäägitult üsna teravalt hapu keefir ... ausalt pole just kõige meeldivam kombo, ilmselgelt on mängus Simcoe ja Citra humalad. 

Esmamekk on kerge kehaga ja konkreetselt hapu. Keskmaitses lisandub mõrkjat nooti, kuid hapu muutub sellevõrra veel jämedamaks. Lõppmaitse on kuiv ja mõru-hapu. Järelmekis justkui virvendaks korra ka maasikast magusat, kuid see kaob mõruhapu kookoni sisse, mis mäheib endasse kogu su keele.

Kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja saepurukuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-mõrkjas-magusaks-hapu buketiga kentsakas rüübe. MIKS peaks keegi seda jooki IPA'ks nimetada? "Dryhopped sour" oleks õlle nimes ju kenasti oelmas, seda kah liialdusega esimese sõna mõttes. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment